Влада Републике Српске снизила цену горива

Нова цена горива ће бити од 2,11 до 2,29 конвертибилних марака у зависности од регије, дистрибутера и врсте горива, одлучила је Влада РС.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаровић је новинарима након седнице владе рекао да је део дистрибутера обећао да ће снизити цене горива за пет фенинга.

Иницираће, рекао је, заједнички састанак са министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем и министром трговине ФБиХ Златаном Вујановићем да би разговарали о решењу питања која се односе на цену горива.

Дистрибутери у Републици Српској размотриће смањење маржи које сад износе 22 фенинга по литру.

Неки су се већ одазвали позиву, па ће цене горива, зависно од регије, бити од 2,11 до 2,29 КМ", рекао је Глухаковић и нагласио да је гориво у Српској и даље најјефтиније у региону.

Он је подсетио да је гориво у Српској најскупље било 2012. године када је литар коштао 2,62 КМ.

Глухаковић је истакао да у Републици Српској нема монопола и истих цена горива, јер сваки дистрибутер сам одлучује колико ће их снизити.

Најавио је да ће од дистрибутера из ФБиХ тражити да размотре куповину горива у Рафинерији нафте "Брод" да би било јефтиније јер га сада набављају у иностранству, пренела је РТРС.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 15. јун 2018, 21:51)
anonymous [нерегистровани]

preskupo gorivo

Nasi ljudi a i novinari zaboravljaju da je pre 8 godina godina barel nafte kostao 150 dolara a cene su bile otprilike kao i sada.Tu zaista nesto ne stima i niko ne objasnjava zasto je i sada gorivo toliko skupo kada barel nije ni 80 dolara