Ђукановићева коалиција убедљиви победник у Подгорици

Коалиција "За добро грађана Подгорице – Мило Ђукановић" остварила је убедљиву победу на локалним изборима у Подгорици с освојених 47,9 одсто гласова, показују подаци Центра за демократску транзицију (ЦДТ) са 100 одсто обрађених података.

Према наведеним подацима, коалиција "За добро грађана Подгорице", чији је носилац листе Иван Вуковић, освојила је 32 мандата у градском парламенту, преноси РТЦГ.

Коалиција "Подгорица за 21. вијек", коју чине демократе и УРА, освојила је 25,5 одсто гласова, односно 17 мандата, док је коалиција Демократски фронт (ДФ) – СНП освојила 12,2 одсто, то јест осам мандата.

Социјалдемократама Ивана Брајовића припало је 5,1 одсто гласова, односно три мандата, а Албанској алтернативи с освојених 1,6 одсто гласова једно одборничко место у скупштини престонице Црне Горе.

Без мандата остале су Група града Саше Мијовића, која је освојила 0,7 одсто гласова и Уједињена Црна Гора, која је добила подршку 1,3 одсто бирача.

Праву Црну Гору подржало је 2,4 одсто бирача, а Српску коалицију 0,2 одсто, док је Грађански савез за промене СДП-ДЕМОС добио подршку 2,96 одсто бирача.

Они су, како је саопштио ЦДТ, на граници цензуса, па би Изборна комисија Главног града требало да преброји све гласове.

Посматрачи Центра за мониторинг саопштили су претходно, позивајући се на прве прелиминарне резултате, да је Демократска партија социјалиста (ДПС) остварила убедљиву победу на локалним изборима у Црној Гори, па ће сама или у коалицији са својим партнерима на државном нивоу, моћи да формира власт у већини од десет општина у којима се гласало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара