Локални избори у Црној Гори, ДПС води у већини општина

Према првим прелиминарним резултатима, Демократска партија социјалиста (ДПС) остварила је убедљиву победу на локалним изборима у Црној Гори, саопштили су посматрачи Центра за мониторинг (ЦЕМИ).

На основу узорка од 64 одсто обрађених бирачких места у Подгорици, ДПС је освојио 47,3 одсто гласова, коалиција Подгорица за 21. вијек 25,8 одсто, коалиција Демократског фронта и Социјалистичке народне партије 12 одсто, Социјалдемократе 5,1, Грађански савез за промјене СДП – Демос 3,2 одсто гласова буирача, наводи ЦЕМИ, преноси РТЦГ.

На основу 90 одсто пребројаних гласова, коалиција окупљена око ДПС-а у Бијелом Пољу освојила је 59 одсто гласова, док је Демократски фронт освојио 9,7, Коалиција Бијело Поље за 21. вијек 8,4, СНП, 7,9, СДП 7,2, а Уједињена Црна Гора 3,8 одсто гласова, преноси РТЦГ.

ДПС је у Пљевљима освојио 52,9 одсто гласова, Демократе 20,1, коалиција НСД-СНП-ПзП 13,4, За Спас Плеваља 11,1, а листа Пљевља свима 1,9 одсто.

У Бару је на основу 81 одсто обрађених бирачких места ДПС освојио 34,7, Социјалдемократе – Мићо Орландић 18,8, листа Радомира Новаковића Цакана 12,4, Коалиција Бар за 21. вијек 11,4, Демократски фронт-СНП 6,6 и Социјалдемократска партија 6,5 одсто гласова.

Према незваничним резултатима, Демократска партија социјалиста је освојила апсолутну власт и у – Жабљаку, Шавнику, Даниловграду и Градској општини Голубовци.

У Колашину, ДПС је освојио 38 одсто гласова, Демократе 18,4, ДФ–СНП 16,1, Група бирача Шуле и Микан 9,7, Социјалдемократе 9,3, а СДП 5,9 одсто гласова.

На основу 100 одсто обрађених бирачких места у Рожајама, Бошњачка странка је освојила 50,8 одсто гласова, ДПС 27,8 одсто, Социјалдемократе 12,1, а СДП 4,2 одсто гласова.

ДПС ће сам или у коалицији са својим партнерима на државном нивоу, моћи да формира власт у већини од десет општина у којима се гласало, наводи ЦЕМИ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се