Меркелова разговарала са Заевом и Ципрасом

Немачка канцеларка Ангела Меркел поново је телефоном разговарала са премјером Грчке и Македоније, Алексисом Ципрасом и Зораном Зевим, потврђено је у Берлину.

Дојче веле пише да је кабинет немачке канцеларке потврдио да је она разговарала са обојицом премијера, али без изношења било каквих детаља тих разговора.

Зоран Заев је за македонске медије раније изјавио да је реаговања грчке владе на предлог имена "Република Илинден Македонија" био "хладан туш" из Атине, која сматра да ново име треба да има географску или временску одредницу.

Подсећа се да је Меркелова на маргинама недавног самита ЕУ – Западни Балкан у Софији имала одвојене сусрете са Заевом и Ципрасом, након чега је изјавила да је задовољна напретком разговора Македоније и Грчке у вези са новим именом.

"Обе земље су много урадиле у правцу напретка, иако још нису стигле до циља", рекла је Меркел прошлог четвртка.

Она је у Софији потврдила да одлука о евентуалном отварању преговора Македоније са ЕУ зависе од овог спора.

"Ми смо желели да се неспоразум реши, јер Македонија много зависи од одлуке о овом питању", рекла је тада немачка канцеларка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво