БиХ, Дудаковић пуштен на слободу

Атиф Дудаковић и још 12 бивших припадника Петог корпуса Армије БиХ, осумњичених за ратни злочин над Србима, пуштени су на слободу.

Суд Босне и Херцеговине одбио је предлог Тужилаштва да им се одреди једномесечни притвор и пустио их на слободу уз забрану комуницирања са официрима и војницима који су на било који начин били укључени у војну операцију "Сана" на подручју општина Босанска Крупа, Босански Петовац, Кључ и Сански Мост.

Забрањено им је и обраћање медијима.

Суд је одлуку донео јер тужилаштво није презентовало довољно доказа, али није навело које.

Државно тужилаштво БиХ затражило је притвор за Дудаковића и још 12 бошњачких војних званичника осумњичених за ратне злочине над српским цивилима и војницима и следбеницима Фикрета Абдића, саопштено је јуче из Тужилаштва.

Дудаковић је ухапшен у петак у Бихаћу, а на првом појављивању пред државним тужиоцем није се изјаснио и тражио је додатно време за одговор о кривици за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима и припадницима јединица Фикрета Абдића током 1994. и 1995. године.

Државно тужилаштво саопштило је раније да се Атиф Дудаковић терети због убиства више стотина цивила и ратних заробљеника српске националности током рата 1995. године.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је пуштање Дудаковића доказ да је правосуђе БиХ фарса

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара