"Име Македоније једна од главних тема разговора са Мичелом"

Jедна од главних тема разговора званичника у Скопљу са помоћником америчког државног секретара за Европу и Евроазију Весом Мичелом биће име Македоније, изјавио је македонски министар спољних послова Никола Димитров.

Вес Мичел у Скопље долази сутра, после посете Приштини.

"Мислим да ће састанак да почне тим питањем. То ће бити добра прилика да га упознамо са динамиком процеса превазилажења разлика око питања имена", рекао је Никола Димитров на заједничкој конференцији за новинаре са пољским колегом Јацеком Чапутовичем, пренела је МИА.

Димитров је додао да ће на састанку с Мичелом Македонци покренути питање о шансама да ове године постану део НАТО-а, као и нека друга питања у вези са перспективом региона.

Македонски премијер Зоран Заев је претходно изјавио да посета Мичела Скопљу представља "потврду пријатељства, као и израз подршке евроатлантском процесу интеграције".

Мичел долази у тренутку када Македонија жели да унапреди своју сарадњу са стратешким партнерима, рекао је Заев на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем.

Касније овог месеца у Скопље долази и грчки министар спољних послова Никос Коцијас, док се нова рунда разговора о имену уз посредовање изасланика УН Метју Нимеца очекује крајем месеца или почетком априла.

Заев је раније рекао да очекује да Коцијас током посете Скопљу представи грчки нацрт документа у вези са решењем спора око имена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво