Јанош Лазар: Снимак из Беча требало да истакне последице миграције

Шеф кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Јанош Лазар, изјавио је да је видео-снимак, на којем се види како шета улицом у Бечу и говори о миграционој ситуацији у том граду, требало да истакне какве су последице миграција.

Лазар је на конференцији за новинаре, након разговора с аустријским министром без портфеља Гернотом Блимелом, рекао да су он и Блимел разјаснили да његова "приватна посета" Бечу у уторак не утиче на мађарско-аустријске односе.

Нагласио је да видео-снимком, који је објавио на свом Фејсбук налогу, није имао намеру да увреди становнике Беча, већ само да забележи своја искуства у округу града, у којем је снимак направљен.

Додао је да је то била порука за Мађарску и да је требало да покаже да Мађари имају избор да одлуче какву Будимпешту и друге градове желе.

Лазар је поручио да ће Мађарска 8. априла, када се одржавају парламентарни избори у земљи, имати шансу да избегне да постане "земља избеглица".

У средишту кампање антиимиграционе странке Фидес Виктора Орбана налазе се мигранти.

Јанош Лазар је раније ове недеље на свом налогу на Фејсбуку објавио видео-снимак, који га приказује у једном дистрикту у Бечу за који каже да је постао прљавији, сиромашнији и са већом стопом криминала од кад мигранти ту живе.

Лазар је на снимку рекао да би за 20 година и мађарска престоница Будимпешта могла да изгледа као то неименовано насеље у Бечу ако опозиционе партије "пусте унутра мигранте".

"Радимо на томе да спречимо тај феномен", рекао је он на снимку.

Навео је да су у том бечком дистрикту од "белаца и хришћана" остали само старији пензионери, док су "сви други имигранти".

Такође је рекао да у многим бечким школама нема "беле бечке деце".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво