Јанош Лазар: Снимак из Беча требало да истакне последице миграције

Шеф кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Јанош Лазар, изјавио је да је видео-снимак, на којем се види како шета улицом у Бечу и говори о миграционој ситуацији у том граду, требало да истакне какве су последице миграција.

Лазар је на конференцији за новинаре, након разговора с аустријским министром без портфеља Гернотом Блимелом, рекао да су он и Блимел разјаснили да његова "приватна посета" Бечу у уторак не утиче на мађарско-аустријске односе.

Нагласио је да видео-снимком, који је објавио на свом Фејсбук налогу, није имао намеру да увреди становнике Беча, већ само да забележи своја искуства у округу града, у којем је снимак направљен.

Додао је да је то била порука за Мађарску и да је требало да покаже да Мађари имају избор да одлуче какву Будимпешту и друге градове желе.

Лазар је поручио да ће Мађарска 8. априла, када се одржавају парламентарни избори у земљи, имати шансу да избегне да постане "земља избеглица".

У средишту кампање антиимиграционе странке Фидес Виктора Орбана налазе се мигранти.

Јанош Лазар је раније ове недеље на свом налогу на Фејсбуку објавио видео-снимак, који га приказује у једном дистрикту у Бечу за који каже да је постао прљавији, сиромашнији и са већом стопом криминала од кад мигранти ту живе.

Лазар је на снимку рекао да би за 20 година и мађарска престоница Будимпешта могла да изгледа као то неименовано насеље у Бечу ако опозиционе партије "пусте унутра мигранте".

"Радимо на томе да спречимо тај феномен", рекао је он на снимку.

Навео је да су у том бечком дистрикту од "белаца и хришћана" остали само старији пензионери, док су "сви други имигранти".

Такође је рекао да у многим бечким школама нема "беле бечке деце".

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 10. мар 2018, 03:39)
anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Odgv.Madjari imaju pravo

Druze !Procitaj STATUT, EUsav.pa videces da nemaju
pravo cak nemaju niti minimalno mesto u tu savezu
....Pero

(петак, 09. мар 2018, 14:29)
anonymous srle [нерегистровани]

EU i Madjarska...

Evropska Unija je savez drzava koje su se obavezale da postuju sve odluke i propise koja unija kao savez drzava usvoji i prihvati. Nepostovanjem tih odluka od strane bilo koje clanice vodi ka slabljenju unije i u krajnjoj liniji do napustanja unije ( Velika Britanija ). Ako vise clanica unije nastave sa politikom nepostovanja odluka dolazi do raspada sistema unije na ekonomskom, socijalnom, trgovinskom ... i svim vidovima opstanka i funkcionisanja i na kraju same EU. Ako ce svaka drzava raditi na striktno svojim interesima onda unija (savez) nema buducnost!

(петак, 09. мар 2018, 05:35)
Dragan S [нерегистровани]

Madjari imaju pravo

Madjari imaju pravo da uredjuju svoju zemlju onako kako misle da im najvise odgovara. Ova vlada je trenutno dobila mandat da vlada i treba joj prepustiti da to i ostvari. Koji je to nacin da mi odredjujemo kako ce Madjari ziveti i raditi j, Madjarska kao drzava postoji skoro 1000 godina i time je pokazala da je sposobna da vodi svoju politiku u interesu svog naroda i da je neprihvatljivo za nju da im se namecu visoki predstavnici iz EU koji ce im krojiti kapu.