Операција "Лањски снег", у Албанији заплењено 613 килограма кокаина

Албанска полиција запленила је у Драчу 613 килограма кокаина вредног 180 милиона евра. Дрога је била сакривена у контејнеру у којем су, преко Малте и Италије, превожене банане. Две особе ухапшене. Потрага за власником складишта је у току. Нови скандал додатно уздрмао ионако узаврелу албанску политичку сцену.

Операција названа "Лањски снег" изведена је током протекле ноћи у Драчу, где је албанска полиција запленила 613 килограма кокаина сакривених у лажном дну контејнера у којем је у Албанију стигао товар банана, саопштила је албанска полиција.

Током акције, ухапшене су две особе, док је власник компаније "Абри гарден", у чијем је складишту дрога пронађена, још у бекству.

Кокаин, вредан 180 милиона евра, допремљен је из Колумбије, преко Малте и Италије, а контејнер је у луку Драч стигао 19. фебруара.

Дрога, спакована у 528 пакета, била је сакривена у двоструком дну контејнера у којем су се налазиле легално увезене банане.

Албанска опозиција, која већ месецима упозорава да се Албанија протеклих година претворила у европски центар трговине, одмах је затражила да се у истрагу укључи америчка агенција за борбу против трговине дрогом (ДЕА).

Италијанска и албанска полиција су у протеклих годину дана заплениле око 200 тона марихуане намењене западноевропском тржишту. Производња марихуане у овој држави процењује се на неколико хиљада тона годишње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво