Уредница загребачке Н1 добила претњу смрћу због Праљка

Наташа Божић, уредница загребачке ТВ Н1, добила је претње смрћу након што је у емисији "Точка на тједан" о осуђеном ратном злочинцу Слободану Праљку разговарала са колегиницама Младенком Шарић и Иванком Томом, пренела је та телевизија.

Потписнике гнусних претњи, Божићева је, како се наводи, пријавила полицији.

Полиција је по пријему пријаве направила записник и потписнике претње смрћу гониће по службеној дужности.

"Осим што претње заиста доживљавам као угрожавање безбедности и моје и колегиница новинарки Младенке Шарић и Иванке Томе, пријаву сам поднела јер желим да они који прете и сеју мржњу из сигурности своје собе – осете последице. Доста је мржње по друштвеним мрежама. Критика је пожељна, увреде толеришем, али претње нећу – пријавићу сваку! Новинари су свугде мета напада, цивилизоване земље то ригорозно кажњавају и исто очекујем од Хрватске", рекла је Божићева.

Божићева је само једна у низу особа из политичког и јавног живота Хрватске које су добиле претњу смрћу због Праљка, коме је данас у дворани "Лисински" одржана комеморација.

Претње смрћу су раније добили посланици Гласа – Горан Беус Рајхемберг и Весна Пусић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи