Снег у БиХ успорава саобраћај, затворена Јадранска магистрала

У Босни и Херцеговини снег на коловозу успорава саобраћај на већини путева у вишим планинским пределима. У Хрватској је због олујне буре затворен ауто-пут А1 и Јадранска магистрала. Од поноћи па до јуче у 14.00 сати водостај Мораче у Подгорици порастао је за четири метра.

Како је јавила Фена, посебно се издваја подручје Романије, где је од синоћ на снази обустава саобраћаја за теретна возила с приколицом и шлепере.

У Сарајеву је у понедељак пао снег и издат је "жути" метео-аларм у главном граду и већем делу БиХ.

Снежне падавине се очекују и наредних дана, пренео је Кликс.

У наредним данима очекују се суснежица и снег у већем делу БиХ, а на планинама снег.

Прогнозирана висина новог снежног покривача је између пет и 15 центиметара.

У Хрватској је због олујне буре затворен ауто-пут А1 и Јадранска магистрала, док су на већини путева у Горском котару, укључујући и ауто-пут Ријека-Загреб, укинути зимски услови, пренео је Индекс.

Због зимских услова уведена је забрана саобраћаја за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама на већини путева у Лици, делу Истре, укључујући и ауто-пут А1 између чвора Оточац и тунела Свети Рок, и државни пут између Ваганца и Книна.

Обилне падавине последња два дана утицале су и на пораст водостаја река у Црној Гори за неколико метара, јавља РТЦГ.

Од поноћи па до јуче у 14.00 сати водостај Мораче у Подгорици порастао је за четири метра, а Зете у Даниловграду близу два метра.

Како је Дневним новинама рекао метеоролог Душан Павићевић, падавина ће бити данас и сутра, али не таквог интезитета, а у вишим планинским пределима на северу падаће снег и суснежица.

У Словенији је, осим на југопзападу земље, где падају ситна киша и снег, суво, а снажни ветрови још дувају на истоку земље, пренела је СТА.

Агенција додаје да ће на словенчком приморју умерана до снажне буре донети ветрове бирзине, који ће прелазити 100 километара на час.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво