Дураковић: Сами изградили перцепцију о Орићу као зликовцу

Лидер Покрета "Одговор" и бивши градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је да је "екстремним елементима у Бањалуци и Београду" тешко пала ослобађајућа пресуда за Насера Орића, јер су, сматра, они сами себи изградили перцепцију о Насеру Орићу као "главном зликовцу".

"То је за њих изабрана траума, покушај да нађу баланс у односу на оно што су Караџић, Младић, Аркан, Беара, Толимир и други починили у име српског народа у источној Босни, па макар целу причу морали и измислити", тврди Дураковић, а пренео је Кликс.

Према његовим речима, Насер Орић се одазвао и на позиве Међународног кривичног суда у Хагу, али и на позиве Суда БиХ у Сарајеву.

"Погледајте само како сада наступају екстремни елементи у јавности. Александар Вулин, пропали министар и главни одговорни за Србе на Косову у време када је Србима на Косову било најгоре, одлучи да из Београда коментарише пресуду и подмеће да се Орићу судило за 3.500 Срба, иако се оптужница и предмет бавио убиством три заробљеника. Мислите ли да је Вулину до српских жртава? Није, већ му је стало да пошаље 'најјачу' изјаву не би ли се докопао насловнице Политике, Курира или Информера", сматра Дураковић.

Говорећи о изјави Милорада Додика о "судијама муслиманима", Дураковић је рекао да су двојица од тројице чланова судског већа у предмету 'Орић' били Срби, да је главни тужилац био Србин и да је "потпуна подвала поновно причати о етничком елементу у доношењу пресуде".

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво