Загреб, нацистичко салутирање и "зиг хајл" у јавном превозу

Неидентификовни младић у трамвају у Загребу попрскао путнике сузавцем и уз салутирање узвикивао нацистички пздрав "зиг хајл".

Двадесетогодишњи младић је ушао у трамвај у близини Аутобуске станице и одмах потом, према сведочењу путника, из чиста мира почео да салутира нацистичким поздравом, да виче "зиг хајл" и да псује.

Младић је ушао у вербални обрачун с једном путницом којој је потом испред лица употребио сузавац, од којег је она задобила лакше опекотине на рукама, док је жени која је возила трамвај позлило од сузавца и пружена јој је лекарска помоћ.

До инцидента је дошло у среду увече у трамвају који је возио према Новом Загребу.

Полиција трага за младићем, пренео je портал Лупига.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 10:40)
глас разума [нерегистровани]

Чему неверица?

Зашто смо то као изненађени, када сви добро знамо да Хрватска никада није прошла процес денацификације и да су увек успевали да своја злодела пребацују на тзв. "србо-ћетнићке" агресије.Држави Хрватској је потрбено да буде стављена минимум 10 година под међународни протекторат док се изврши нужна и неопходна денацификација њиховог "пучанства" како би регион могао коначно да се окрене миру и сарадњи У супротном нема ни стабилности нити неке значајније регионалне сарадње.