Маровић није уплатио новац по споразуму са тужилаштвом

Бивши високи функционер ДПС-а Светозар Маровић није уплатио 1,1 милион евра буџету Црне Горе на основу споразума са Специјалним тужилаштвом о признању кривице за организовање криминалне групе која је будванској општини нанела вишемилионску штету, пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

Бранилац Светозара Маровића, адвокат Здравко Беговић рекао је за Побједу да је његов клијент још на лечењу у Институту за ментално здравље у Београду.

"Мој брањеник се налази још на лечењу, а што се тиче новца који је требало да уплати, немам информацију када ће то урадити. У сваком случају, ако не уплати заплениће се имовина која је много више вредна и она ће се касније продајом рефундирати у буџет", истакао је Беговић.

Како је рекао, тужилаштво је у време закључења споразума о признању кривице ставило хипотеку на некретнине које су много веће вредности од износа предвиђеног споразумом.

"Ту имовину су вештачили стручњаци грађевинске струке које је одредило тужилаштво тако да се не може радити о неком субјективном налазу у смислу да је имовина мање вредна од милион евра и ако се заиста не плати тај новчани износ, онда ће се та имовина пленити, па се може продавати", нагласио је Беговић.

Истим споразумом којим је требало да уплати новац, Маровић је пристао да одлежи три године и девет месеци затвора.

За Маровићем је средином маја расписана црвена Интерполова потерница како би казну одслужио у Спужу.

Према споразумима које је потписао, Маровић је учествовао у малверзацијама приликом градње Доњег булевара, пута у селу Крапина, платоа на Јазу, изградње система за пречишћавање отпадних вода, као и у предметима "Проперти инвестмент", "Копирајт", "Пријевор" и "ТК Плаза".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво