Пленковић о прислушкивању БиХ: Јако је лоше, ако је истина

Хрватски премијер Андреј Пленовић рекао је у Њујорку, где учествује у раду Генералне скупштине УН, да нема сазнања да безбедносне службе БиХ прислушкују хрватске званичнике и привреднике, те да би било "јако лоше" ако је то истина.

Андреј Пленковић је рекао да у овом тренутку нема сва сазнања о тој теми, да се чуо с директором хрватске Сигурносно-обавештајне агенције и да очекује потпуне информације по повратку у Хрватску.

"Али то да се прислушкују хрватски званичници, то је јако лоше у сваком случају ако је истина, али то ћемо видети кад се вратим", рекао је хрватски премијер новинарима, пренели су хрватски медији.

Хрватски недељник Национал је у најновијем броју обелоданио је да је на основу увида у више тајних извештаја ОСА дошао до доказа да та служба "води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике владе, али и хрватског народа у БиХ".

Пленковић је рекао да засад не може да износи коначан став о томе.

"Не бих доносио некакве дефинитивне судове у овом тренутку, тема је преосетљива, а за мене је Босна и Херцеговина као држава и најближа и најбитнија и имамо велики интерес за добре односе и за Хрвате, који су тамо конститутиван народ. То сам показао од првог дана мандата - седам посета Босни и Херцеговини у мање од 11 месеци", рекао је Пленковић.

Томе је додао да увек има на уму да је "превише тога што спаја две државе, а све отворене теме сигурно нису нерешиве".

Иначе, министар сигурности БиХ Драган Мектић, дан након писања Национала, потврдио је да безбедносне службе те државе прислушкују хрватске званичнике и бизнисмене, истакавши да је то легитимно и да то чине све земље јер на тај начин штите своје интересе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво