Стевандић: "Македонски сценарио" могућ једино у Сарајеву

"Македонски сценарио" једино је могућ у институцијама БиХ, а не у Републици Српској, изјавио је потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Стевандић каже да је у Републици Српској све стабилно и да неће дозволити да се хаос нестабилности из Парламентарне скупштине БиХ и институција из Сарајева пренесе у Бањалуку.

"Зато су то само пусте жеље", рекао је Стевандић, реагујући на изјаву члана Главног одбора СДС-а Драгана Мектића да је за "македонски сценарио" у Републици Српској.

РТРС преноси да је Стевандић за Срну оценио да је етички непрофесионално и зачуђујуће да било који функционер који прима плату може да позове на сукобе било где у БиХ и у Републици Српској.

"'Македонски сценарио' је једино могућ у Савету министара БиХ. Једино се тамо не зна ко кога надгласава, ко је већина, ко је мањина и шта раде безбедносне и тужилачке службе. Једини хаос који вуче на 'македонски сценарио' је тренутно у Савету министара БиХ", рекао је Стевандић.

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић изјавио је данас, поводом "неког вида бунта који је опозиција исказала у Народној скупштини РС", да је за примену "македонског сценарија у РС" пошто је у Македонији "победила демократија", преноси Фена.

Наводи се да је Мектић поставио питање "зашто се у парламенту РС не расправља о ревизорском извештају о стању буџета РС, не објављују усвојене скупштине одлуке и не одговара на посланичка питања, па ни осам до десет месеци".

Председник РС Милорад Додик изјавио је у четвртак да "немири у Народној скупштини Републике Српске јесу на неки начин увод у македонски сценарио и то управо пре избора, да би власт превремено била повучена".

"Био је то покушај мањине да влада над већином, али ако се опозиција већ позива на закон онда морају да знају да већина одлучује", рекао Додик за РТРС.

Он је навео да су "из опозиције већ сви заборавили шта је првобитни узрок прекида рада Скупштине, а то је враћање на дневни ред Консолидованог ревизорског извештаја о извршењу буџета, који би требало да буде на наредном скупштинском заседању".

Додик је додао и да "полиција у среду није кршила професионалне кодексе деловања, и да је поступала према захтевима председника Народне скупштине Недељка Чубриловића".
РТРС је навео да је "седница Народне скупштине Републике Српске одржана упркос покушају опозиције да спречи њен рад, а усвојено је више законских предлога".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара