Мектић: Зашто је споран "македонски сценарио" у РС

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић изјавио је, поводом "неког вида бунта који је опозиција исказала у Народној скупштини РС", да је за примену "македонског сценарија у РС" пошто је у Македонији "победила демократија", преноси Фена.

Наводи се да је Мектић поставио питање "зашто се у парламенту РС не расправља о ревизорском извештају о стању буџета РС, не објављују усвојене скупштинске одлуке и не одговара на посланичка питања, па ни осам до десет месеци".

"Опозиција је, када није имала други начин да скрене пажњу на ова питања, исказала неки вид бунта у Народној скупштини РС. Након тога почеле су оптужбе да је реч о пучу, 'македонском сценарију' за који сам ја у РС", рекао је Мектић.

Он је упитао "по чему је споран 'македонски сценарио'".

"Ја сам за тај сценарио у РС. Ту је победила демократија, на цивилизован и демократски начин успостављена нова влада и решавају се стратешка питања која су била у застоју", рекао је Мектић.

Он је додао да "за сваки сценарио само да победи демократија и у РС, да се реши питање њене изолације, криминала, незапослености и да народ не одлази са тих простора".

Председник РС Милорад Додик изјавио је у четвртак да "немири у Народној скупштини Републике Српске јесу на неки начин увод у македонски сценарио и то управо пре избора, да би власт превремено била повучена".

"Био је то покушај мањине да влада над већином, али ако се опозиција већ позива на закон онда морају да знају да већина одлучује", рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да су "из опозиције већ сви заборавили шта је првобитни узрок прекида рада Скупштине, а то је враћање на дневни ред Консолидованог ревизорског извештаја о извршењу буџета, који би требало да буде на наредном скупштинском заседању".

Додик је додао и да "полиција у среду није кршила професионалне кодексе деловања, и да је поступала према захтевима председника Народне скупштине Недељка Чубриловића".

РТРС је навео да је "седница Народне скупштине Републике Српске одржана упркос покушају опозиције да спречи њен рад, а усвојено је више законских предлога".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво