Пуповац за РТС: Састанак у Београду неопходан

Председник Српског националног вијећа Милорад Пуповац каже за РТС да после повратка председника Александра Вучића из Њујорка очекује хитан разговор са државним врхом Србије, на коме би се разматрали последњи инциденти и однос према Србима у Хрватској.

Милорад Пуповац је, у разговору за Дневник РТС-а, рекао да треба имати редовне консултације о положају Срба у Хрватској, како са владом у Загребу, тако и са владом у Београду.

Циљ тога је, како каже, да овакви тешки инциденти, као што је случај спаљивања српског недељника Новости, не би озбиљно и дугорочно нарушили односе између две земље.

"Разговори су иначе редовни, али могу бити само подстакнути ванредним околностима, као овим у Загребу", рекао је Пуповац, који је навео да очекује да се о томе у Београду разговара по повратку председника Вучића из Њујорка.

Пуповац је навео да је Српско национално веће у више наврата подносило пријаву државном тужиоцу и обраћали се полицији.

"Нажалост, као што видите, неке од радњи и инцидената се понављају. Не мислим да треба вршити притисак ни на полицију, ни на правосудне органе, али мислим да се закони морају спроводити и примењивати, да државне инситуције, по службеној дужности, ако не већ по нашим пријавама, треба да предузимају оно на шта их закон обавезује, када се суочавамо са говором мржње, позивима на насиље и ометања рада мањинских институција и ширења страха унутар српске заједнице", истакао је Пуповац.

Председник Аутохтоне Хрватске странке права јуче је други пут за 10 дана палио недељник Новости у центру Загреба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво