Пожар на Ловћену не угрожава Његошев маузолеј

Пожар који букти у делу Националног парка Ловћен не угрожава Његошев маузолеј и објекте у склопу одмаралишта на Ивановим коритима, саопштено је из Оперативног штаба за заштиту и спасавање МУП-а Црне Горе, преносе "Вијести".

Саопштено је да у гашењу пожара учествују припадници службе заштите и спашавања престонице Цетиње, Главног града Подгорице, општина Будва, као и припадници Војске Црне Горе и МУП - Директората за ванредне ситуације, уз ангажман авиона за гашење пожара.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање, који је успостављен Одлуком Владе Црне Горе, одржао је у просторијама Директората за ванредне ситуације седницу на којој је анализирана актуелна ситуација у вези са пожарима на отвореном простору у Црној Гори, преносе Вијести.

У саопштењу се додаје да је констатовано да су сви субјекти система заштите и спашавања реаговали професионално и одговорно и у складу са капацитетима којима располажу.

"Како би сви пожари били стављени под контролу и доведени у стање да не угрожавају људске животе, стамбено-пословне објекте и објекте инфраструктуре, истакнуто је да су ангажовани ресурси и са локалног и са државног нивоа. Посебно је анализирана ситуација везана за пожаре у Националном парку Ловћен и констатовано је да су,  и поред сложености ситуације, сви пожари под контролом и да у овом тренутку не угрожавају Маузолеј и  објекте у одмаралишту Иванова корита", наводи се између осталог  у саопштењу.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање ће и у наредном периоду наставити да континуирано прати ситуацију на опожареним подручјима и реаговати у складу са својим надлежностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво