Хрватска пред међународном арбитражом са БиХ?

Спор око градње моста на Пељешцу између Босне и Херцеговине и Хрватске поново ће бити отворен при чему је могућа и међународна арбитража, попут оне у случају морске границе у Савудријској ували са Словенијом, изјавио је председник Главног одбора владајуће бошњачке Странке демократске акције Халид Гењац.

Гењац је најавио да ће се СДА придружити захтеву који је у парламенту БиХ покренула опозиција да се пројект моста на Пељешцу заустави све док се не реши отворено питање морске границе код Неумског залива, наводи Хина.

На ванредној страначкој конференцији за медије у Сарајеву, Гењац је рекао да БиХ никада није дала службену сагласност за градњу моста на Пељешцу, као и да не стоје аргументи да би се он градио у хрватским територијалним водама, јер је потез између Комарне и Пељешца, како су проценили у СДА, заправо подручје које представља међународни коридор за приступ БиХ отвореном мору.

"БиХ никада није дала сагласност на градњу моста на Пељешцу. Без тога, она је нелегална и представља кршење међународних конвенција, а посебно Конвенције Уједињених нација о праву мора", рекао је Гењац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво