Чарке у Пиранском заливу – сусрети хрватских и словеначких бродова

Словеначки полицијски бродови данас су три пута повредили линију разграничења на мору између Хрватске и Словеније, објављено је на интернет страници хрватског министарства унутрашњих послова.

Како се наводи, у првом случају, у 10:45 сати, на око осам миља од Рта Савудрија, у подручју Пиранског залива, хрватски полицијски брод затекао је словеначки полицијски брод.

Пошто су их упозорили да се налазе у територијалним водама Хрватске и затражили да их напусте, Словенци су то и учинили након двадесетак минута, пренела је Хина.

Други случај десио се после 11 сати, на око 1,9 миља од Рта Савудрија, док је трећи случај забележен око 14:06 близу истог места. У оба случаја издато је упозорење да се напусте територијалне воде Хрватске, што су словеначки бродови и учинили.

Хрватски МУП најавио је да ће о свим повредама линије разграничења обавештавати хрватско министарство спољних и европских послова.

Истовремено са тим случајевима, десио се и случај у коме је словеначки брод у пролазу упозорио хрватски рибарски брод да се налази у словеначком мору након чега се без поступања удаљио, наводи Хина.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво