Атина, полиција узвратила сузавцем на каменице и бакље

Грчка полиција употребила је сузавац да би растерала демонстранте који су се у центру Атине окупили на протесту због нових мера штедње, о којима се расправља у парламенту.

Позивајући се на сведоке, Ројтерс наводи да је полиција испалила неколико сузаваца. Поједини демонстранти су полицију засули петардама.

АП наводи да је неколико десетина демонстраната гађало полицију каменицама и бакљама, испред зграде парламента, после марша око 12.000 људи који је протекао мирно.

Широм Грчке радници су напустили своје послове ступивши у генерални штрајк, за који се очекује да ће пореметити рад служби приватног и јавног сектора.

Радници протестују због нових мера штедње које ће бити примењиване и после окончања трећег аранжмана са међународним кредиторима за финансијски спас Грчке идуће године.

Јавне болнице раде само са хитним особљем, а има прекида и у градском превозу, наводи АП.

Контролори лета на аеродромима обуставили су посао на четири сата, усред дана, што је довело до одлагања или отказивања више од 150 летова.

Морнари су започели четвородневни штрајк, који је почео у уторак, а оставиће трајекте у лукама до петка.

Радници протестују због нових мера штедње, за које ће се у парламенту гласати у четвртак, а укључују смањења пензија и повећање пореза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво