Линта осудио одлуку црногорске скупштине о уласку у НАТО

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта осудио је одлуку скупштине Црне Горе да потврди приступање те земље НАТО савезу, који је, како наводи, извршио агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године и помогао Албанцима да створе лажну државу Косово на територији Србије.

"Одлука режима Мила Ђукановића да донесе одлуку о уласку у НАТО у скупштини је погрешна, јер је тиме погажено право грађана Црне Горе да се на референдуму изјасне о овом кључном политичком питању", указао је Линта у изјави за јавност.

Сматра и да би већина грађана Црне Горе на фер и поштеном референдуму рекла не чланству у НАТО и изјаснила се за позицију војне неутралности, јер, како оцењује, не желе да буду у војној алијанси која их је бомбардовала без дозволе СБ УН, јер не признају лажну државу Косово и увођење санкција Русији и желе да Црна Гора развија историјско савезништво са Русијом и Србијом.

Линта наводи и да подржава борбу црногорске опозиције предвођене Демократским фронтом да се одлуке о најважнијим државним питањима, као што је питање чланства у НАТО-у, односа према Косову, према Русији, идентитетска питања (језик, писмо, химна, државна застава) доносе најширим политичким договором и консесусом, уместо једностраним одлукама које продубљују поделе у Црној Гори.

"Само договор политичких представника српског и црногорског народа у Црној Гори може довести да Црна Гора постане истински стабилна држава што је кључни предуслов њеног економског и сваког другог развоја и напретка", закључио је Линта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво