Црнадак Додику: Донели сте велику несрећу народу РС и за то ћете одговарати

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак осудио је оцену председника Републике Српске Милорада Додика да је Црнадак "обична политичка штеточина" и да је "угрозио односе РС и Израела".

"Велику сте несрећу донели народу РС током своје владавине и одговараћете за то. Правда је, као и освета, понекад најслађа када је дуго чекате. Зато се, како ви то волите рећи, често служи хладна", написао је Црнадак у писму којим је одговорио Додику.

Додик је јуче у писму назвао Црнатка "обичном политичком штеточином" и оптужио га да је "угрозио односе РС и Израела".

Црнадак је навео да се "слатко насмејао" Додиковом термину "штеточина", упитавши "има ли веће штеточине од њега (Додика) и његових пословних сарадника".

Он је оценио да је Додик "очигледно много фрустриран, јер је некад био моћна политичка фигура, а данас га више нико ништа не пита".

"Кад такву фрустрацију помешате с примитивизмом и бахатошћу, добијете ово што јавност, нажалост, мора да трпи од вас у последње време", написао је Црнадак.

Одговарајући на Додикову тврдњу да је "угрозио пријатељство РС и Израела", шеф дипломатије БиХ је истакао да га не занима шеф наводног Представништва РС у Израелу Арије Ливне, нити Додиково пријатељство с њим, већ да је позвао институције РС да реагују у складу са својим надлежностима, јер је Влада Израела послала "озбиљне поруке" о томе да Представништво РС у Израелу не постоји већ две године.

Црнадак је навео да је од власти Израела стигло обавештење да Представништво РС у последње две године у тој земљи није имало никакве забележене активности, да је шефу Представништва Аријеу Ливнеу забрањен приступ свим институцијама у Израелу и да је непожељан на било каквим састанцима на којима учествују израелски званичници.

"То су све тврдње Министарства спољних послова Израела, па вас молим да овај проблем, који очигледно имате, решавате с њима", поручио је Црнадак Додику.

Министар спољних послова БиХ оповргао је и Додикову тврдњу да му се никада није обратио као шеф дипломатије БиХ, наводећи да је први телефонски позив који је обавио из кабинета министра, априла 2015. године, био позив председнику РС.

"Позвао сам вас, као председника РС, да вам кажем да сам преузео дужност министра, да сам ја представник РС и да сам спреман да, као министар који ће остваривати вредне и корисне контакте, заједно урадимо што више за РС", написао је Црнадак.

Додао је да је више пута разговарао с Додиком о важним темама, као што су резолуција о Сребреници, оспоравање Дана Републике Српске и друге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи