Влада Црне Горе одустала од продаје Луке Бар Пољацима

Црногорска влада одустала је од продаје 30 одсто акција Луке Бар пољској компанији "ОТ Логистистик", јер није задовољна понудом понуђача.

"Предложени модел приватизације није у интересу Црне Горе. Након целокупног сагледавања стања, значаја и перспективе овог субјекта, одлучили смо да се не продаје 30 одсто акција односно да се Лука Бар не приватизује, а самим тим се неће продати ни акције Монтекарга јер је њихова куповина условљена од купца куповином акција Луке Бар", казао је на конференцији за новинаре након седнице Савета за приватизацију министар саобраћаја Осман Нурковић.

Тендер за продају акција Луке расписан у октобру прошле године, а на који се једино пријавила компанија из Пољске, је поништен.

Држава је власник 54 одсто акција Луке Бар.

Пољска компанија је за 30 одсто акција понудила 8,5 милиона евра и инвестициони, трогодишњи план вредан 14 милиона евра.

Савет за приватизацију је, међутим, одустао од посла с Пољацима, јер сматра и да је цена ниска, да је недовољно инвестиција и да постоји могућност да понуђач у кратком року постане власник и преосталих 20 одсто акција и да преузме контролу над овим важним, државним ресурсом, прецизирано је из Владе.

Интересовање за куповину црногорске луке раније је показивала Србија, а као потенцијални купци помињали су се и инвеститори из Кине, те црногорско предузеће "Унипром" које управља "Комбинатом алуминијума" Подгорица. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво