Захарова: Талас антируске хистерије у Црној Гори

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Русија не искључује могуће провокације руских грађана у Црној Гори, њихово хапшење под сумњивим околностима нити изручење трећим земљама.

"Ситуација у Црној Гори очигледно је неповољна за Русе", рекла је Захарова, пренео је Тас.

Према њеним речима, с обзиром на погоршање билатералних односа које је испровоцирала Подгорица, очекивано чланство Црне Горе у НАТО-у у блиској будућности и одлуку црногорских власти да се у потпуности придруже санкцијама ЕУ против Русије, Русија примећује у Црној Гори талас антируске хистерије.

"Примећујемо растући негативан однос према руском бизнису и нашим држављанима, покушај подстицања непријатељског расположења према Русији и њеним држављанима", додала је Захарова, преноси Танјуг.

Навела је да Русија не искључује могуће провокације, хапшења под сумњивим околностима ни покушај испоручивања руских грађана трећим земљама, пре свега САД.

"У том контексту, недавна одлука Подгорице да продужи безвизни режим нашим држављанима до 90 дана трик је којим не може да сакрије однос према Русији, а који је обликован да би задовољио Запад", закључила је Захарова и позвала руске држављане да то узму у обзир.

Руска туристичка организација демантовала је наводе Министарства спољних послова да је у Црној Гори непријатна ситуација за Русе и да треба да се чувају могућих провокација, наводећи да не виде реалне поводе за такве тврдње, преноси Бета.

Портпаролка Туристичке организације Русије Ирина Тјурина изјавила је Интерфаксу да туристичке фирме које раде у Црној Гори нису приметиле било какве негативне ситуације према Русима и да Црна Гора радо очекује руске туристе.

Према њеним речима, туризам је важна ставка у приходима Црне Горе, и због тога она сигурно неће "сећи грану на којој седи".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво