Пахор: Жица на граници са Хрватском више нема сврху

Словеначки председник Борут Пахор изјавио је да мисли да жица на граници с Хрватском више није потребна и да, према његовим информацијама, нема претњи од новог избегличког таласа "балканском рутом".

Уклањањем те препреке за мигранте, рекао је Пахор, званична Љубљана је послала поруку да мере заштите и безбедности на својим границама примењује "сразмерно" стварним приликама на терену, онда када су оне неопходе.

"Жица је била потребна, али она већ дуже време нема праву улогу која је можда постојала пре пола године", рекао је Пахор.

Пахор се осврнуо и на изјаву словеначког премијера Мире Церара који је крајем седмице на неформалном самиту на Малти говорио о "јадранској" рути којом би морским путем мигранти могли доћи најприје у Истру и Словенију, са жељом да крену према средњој Европи.

То је изненадило многе јер таквих појава по службеним подацима до сада није било.

Словеначки министар спољних послова Карл Ерјавец покушао је да појасни премијерове речи, рекавши да је Церар мислио на постојање криминалних мрежа за кријумчарење људи који размишљају и о тој траси, те да је словеначка полиција тога свесна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво