Наставник спасавао ученике из аутобуса, изгубио двоје деце

Професор физичког васпитања Ђерђ Виг је помагао у извлачењу ученика из запаљеног аутобуса у Италији, а у несрећи је и сам изгубио двоје деце. Процес идентификације жртава биће дуг и болан, каже шеф мађарске дипломатије.

Биће потребно много времена да се идентификује 16 жртава саобраћајне несреће у Италији у којој је аутобус са мађарским средњошколцима ударио у стуб и запалио се, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Само један дан је прошао откако се трагедија догодила, а процес идентификације погинулих тек треба да почне и биће веома дуг и болан", рекао је Сијарто.

У аутобусу су била 54 путника и два мађарска возача, а до несреће је дошло када је возило ударио у стуб на излазу са ауто-пута у близини Вероне у ноћи између петка и суботе.

Већина путника били су средњошколци из Будимпеште који су се враћали са зимске екскурзије у Француској.

Сијарто је додао да треба да буду идентификоване и две одрасле особе које су у тешком стању пребачене у болницу.

Четворо путника са тешким повредама остало је у болници, а према Сијартовим речима, једна од неидентификованих особа претрпела је опекотине трећег степена, док је друга задобила озбиљне повреде главе.

Сијарто је казао да је аутобус потпуно изгорео и да узрок несреће тек треба да буде утврђен.

Мађарски конзул у Милану Јудит Тимафи je рекла да је професор физичког васпитања Ђерђ Виг помагао у извлачењу ученика из запаљеног аутобуса и да је у несрећи и сам изгубио двоје деце.

Званичници наводе да ће, осим двоје најтеже повређених, сви путници данас по подне бити враћени у Мађарску, а у Верону је отишло и неколико мађарских психолога да помогну преживелима и њиховим породицама у превазилажењу траума након несреће.

Мађарска полиција најавила је да ће сарађивати са италијанским колегама у истрази узрока несреће, која ће бити започета пошто управа компаније која је превозила ученике достави властима информације о техничком стању аутобуса у тренутку изласка из Мађарске.

Власти у Будимпешти прогласиле су понедељак за дан жалости, а у школама широм земље биће одржане комеморације погинулима. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво