Италија: Аутобус са ученицима ударио у стуб, 16 мртвих

Најмање 16 особа је погинуло када је школски аутобус мађарских регистарских таблица синоћ ударио у стуб на ауто-путу на северу Италије и запалио се, јавили су италијански медији.

Полиција је потврдила да је најмање 16 особа погинуло, док је 26 повређено. Повређени су пребачени у болницу у Верони, а званичници страхују да би број настрадалих могао бити већи.

Како преноси АП, 39 особа је преживело, мада су неки од њих тешко повређени. 

"Један путник је у коми и у животној је опасности", изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто на конференцији за новинаре у Будимпешти. Каже да је возач аутобуса изгубио контролу, а да истражитељи нису пронашли трагове кочења.

Сијарто је рекао и да има информацију да је укупно било 54 путника, међу којима две одрасле особе, као и два страна возача, али да из за сада непознатих разлога, верује да је било и више путника, наводи АП.

Начелник италијанске полиције Ђироламо Лакванити рекао је да у инциденту није учествовало ниједно друго возило и да није јасно зашто је аутобус ударио у стуб.

Државни радио РАИ пренео је да је словенски возач камиона који је био иза аутобуса приметио проблем са једним точком аутобуса и да је пробао да упозори возача, али да возач није реаговао довољно брзо.

Раније је пренето да је у несрећи повређено 36 путника. 

У аутобусу су били ученици из Мађарске старости између 14 и 18 година.

Међу жртвама би могли да буду и возач, француски држављанин са породицом, преноси италијанска агенција Ађи.

У аутобусу је било 50 путника, а 15 се воде као нестали, преноси Коријере дела Сера.

Узрок несреће се истражује, додаје АФП.

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је тим поводом телеграм саучешћа председнику Владе Мађарске Виктору Орбану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара