Штир: Питању спомен-табле приступити институционално

Потпредседник хрватске владе и министар спољних и европских послова Давор Иво Штир изјавио је да ће Влада Хрватске на "институционалан" начин решити постављање спомен-табле са усташком паролом "за дом спремни" у Јасеновцу.

Штир је рекао оценио да мора да престане манипулација тог питања у дневнополитичке сврхе.

"Ова ће Влада том питању приступити системски и институционално, а на трагу програма ХДЗ-а, који осуђује све тоталитаризме - и фашизам и нацизам и комунизам. И сматрамо да се управо на тај, институционални начин, мора решити ово питање и престати с њим манипулисати у дневнополитичке сврхе", рекао је Штир.

Он је додао да је натпис на спомен-табли део грба удружења ратних добровољаца које је регистровано за време владе Ивице Рачана.

На то што је бивши министар управе и садашњи посланик у Сабору Арсен Баук рекао да премијер Хрватске Андреј Пленковић треба да одржи телефонску седницу владе и одлучи да се уклони спомен-табла, Штир је подсетио да је Баук био министар у време када је удружење регистровано са таквим грбом и да тада ништа није предузео.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво