Додик: Скупштина РС сачувала демократски капацитет

Народна скупштина Републике Српске, која обележава 25 година рада, сачувала је демократски капацитет и обележје, изјавио је у Бањалуци председник РС Милорад Додик.

Милорад Додик је истакао да су посланици у Народној скупштини Републике Српске, који су бирани демократски, увек давали пуни капацитет њеном функционисању.

"Пре 25 година је било време у коме је формирана Република Српска, која је прошла кроз неколико фаза развоја. Ту пре свега мислим на ратни период, послертану изградњи и фазу развоја, а у свему овоме је Народна скупштина имала несумњив значај", рекао је Додик у Народној скупштини на свечаности обележавања 25 година рада ове законодавне институције.

Он је напоменуо да су у Народној скупштини Српске усвајани законодавни оквир, стратешке одлуке, утврђивани годишњи и стратешки документи.

"Народна скупштина Репбулике Српске сврстана је у ред светских демократских институција, које имају одређену одговорност. Захвалан сам свим људима који су учествовали у скупштинском раду, као и будућим генерацијама које ће одлучивати о свим важним питањима", додао је Додик, пренела је РТРС.

Он је оценио да је Народна скупштина Српске била јединствена када је реч о кључним питањима, што је потврђено и одлуком о референдуму о Дану Републике.

Потпредседник Скупштине Србије Верољуб Арсић подсетио је да је Народна скупштина Републике Српске формирана у текшим временима.

"Драго ми је што је Народна скупштина Српске задржала демократски капацитет и данас успешно функционише", рекао је Арсић, који присуствује свечаном обележавању четврт века постојања парламента РС.

У Бањалуци је данас пригодим свечаностима обележено 25 година рада народне скупштине Републике Српске, којем нису присуствовали бошњачки посланици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара