Пленковић: Влада ће имати четири потпредседника

У Загребу се настављају преговори о формирању нове хрватске владе, а лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић је уочи сатанка открио да ће она имати четири потпредседника.

"Све иде добро. Настављамо консултације у неколико радних група. Сутра су иницијалне консултације код Председнице и све ћемо одратити у уставним роковима", рекао је Пленковић новинарима.

Мост независних листа са којим ХДЗ преговара о постизборној коалицији противи се великом броју потпредседничких места, док Пленковић сматра да је добро да их је више.

Хрватски медији шпекулишу да би потрпедседници могли бити Божо Петров, Здравко Марић, Ивана Малетић и Давор Иво Стиер.

Очекује се и да ће Министарство привреде бити раздвојено на привреду и енергетику, а незванично медији сазнају да би Мосту припала енергетика, у коју спада и "Ина" док би привреда припала ХДЗ.

Још један "камен спотицања" у преговорима ХДЗ и Моста је висина ПДВ-а. Мост је против смањења, а Пленковић је данас рекао да ће ПДВ бити смањен, али у другој години мандата.

"ХДЗ иде са целовитом пореском реформом, идеја је да се смањују стопе ПДВ-а ићи ће у другој години мандата. Сигуран сам да ћемо с Мостом постићи договор и око ове теме", казао је Пленковић.

Иначе, преговори ХДЗ-а и националних мањина о формирању нове владе који је, према незваничним најавама, требало да се одрже данас, одложени су до договора коначне сарадње ХДЗ-а и Моста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво