МУП Црне Горе уклонио албанску заставу са границе

Министарство унутрашњих послова Црне Горе уклонило је албанску заставу и таблу са натписима "Република Косово" и "Добро дошли", коју су посланици косовског радикалног опозиционог покрета "Самоопредељење" поставили на линији разграничења једнострано проглашеног независног Косова и Црне Горе.

"Самоопредељење" је та обележја поставило с намером да покаже где "права граница" у односу на предвиђену споразумом о разграничењу који су прошле године у Бечу потписали Подгорица и Приштина, пренео је црногорски портал ЦДМ.

Косовска обележја су постављена јуче, а црногорски МУП је саопштио да су табла и застава били постављени на "територији Црне Горе, између граничног прелаза Кула и граничног прелаза Савине воде са косовске стране".

Портпарол "Самоопредељења" Фисник Исамили је на свом Фејсбук профилу поручио да је акција постављања косовског обележја била начин да се грађани супротставе поклањању земље Црној Гори на основу споразума због кога се више месеци води спор између опозиције и власти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи