"Самоопредељење" албанском заставом обележило границу са Црном Гором

Група косовских посланика "Самоопредељења" је на граници с Црном Гором поставила заставу Албаније како би показала где је права граница у односу на ону предвиђену договором косовских и црногорских власти, а којом би Црна Гора, како процењују, добила 8.000 хектара земље која, тврде, "припада Косову".

Како је портпарол "Самоопредељења" Фисник Исамиљи написао на Фејсбуку, данашња акција је начин да се супротставе "поклањању земље Црној Гори" на осовну споразума због кога се више месеци води спор између опозиције и власти.

Споразум о демаркацији, заједно с Бриселским споразумом Београда и Приштине, био је повод за бројне демонстрације и протесте које је опозиција огранизовала.

"Постављањем албанске заставе, доказали смо где је граница између Косова и Црне Горе", навео је Исмаили.

"То је тачка удаљена осам километара од тачке где се налази косовска полиција и два километра од полиције Црне Горе. Ми настављамо да се по сваку цену супротстављамо поклањању земљишта", навео је Исмаили испод слике коју је објавио на Фејсбуку.

Покрет "Самоопредељење" заједно са Алијансом за будућност Косова и Иницијативом за Косово супротставља се споразуму о демаркацији граничне линије између Косова и Црне Горе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво