Изетбеговић: Ревидирање тужбе у случају нових доказа

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је могуће ревидирање тужбе БиХ против Србије у случају нових доказа, али да таквих доказа сада нема.

"Нећу одустати од права да тражим правду пред судовима, и домаћим и иностраним. Легитимација да се тужба поново покрене је у рукама Софтића, нашег агента пред Хагом", рекао је Изетбеговић за регионалну телевизију Н1.

Према његовим речима, Софић ће имати подршку да тражи аргумент, или неки нови доказ с којим може покренути процес, а да ли ће га наћи остаје да се види.

На томе, како је рекао, ради интензивно и систематски читав тим људи.

Изетбеговић је изјавио да се председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић труде да поправе односе са Сарајевом, а да ни односи у Председништву БиХ нису лоши. 

Навео је да не разуме љутњу члана Председништва из реда српског народа Младена Иванића након његове изјаве да су неоправдани напади на бискупа Комарицу који је говорио о наводном прогону Бошњака и Хрвата у Бањалуци.

"Председник Николић се труди да поправи односе, Вучић исто тако, можда и више. А односи тројке у Председништву нису лоши, него релаксирани. Зашто је Иванић љутито реаговао не знам. Моје право је да говорим о истини у Бањалуци, мислим да је исхитрено реаговао," рекао је Изетбеговић.

На питање да прокоментарише оцену предесдника Републике Срспке Милорада Додика да Изетбеговић наставља политику Алије Изетбеговића, односно политику "Исламске декларације", Бакир Изетбеговић је рекао да је поносан на политку свог оца.

"Да Председништво са мојим оцем није радило како је радило, неке ствари би биле пуно горе. Мени је понос што је он урадио, а моја политика није Исламска декларација", рекао је Изетбеговић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво