Читај ми!

Мађарска тврди да је на Хоргошу приведен терориста

Ухапшено 29 особа током сукоба мађарске полиције и избеглица на граници са Србијом, а међу њима је и један "идентификовани терориста", тврде званичници у Мађарској.

Саветник за безбедност мађарског премијера Ђерђ Баконди је за телевизију М1 рекао да је "полиција, такође, привела једног човека који је идентификован као терориста", не наводећи више детаља, пренео је Ројтерс.

Баконди је додао да је у сукобима, током којих су избеглице бацале каменице и делове бетонских блокова, док су полицајци одговорили сузавцем и воденим топовима, повређено 20 полицајаца.

Након вишесатних напетости на граничном прелазу "Хоргош 2" дошло је до пробоја дела избеглица на мађарску територију, али је полиција реаговала најинтензивнијим сузавцем до сада, након чега су се они поново повукли на територију Србије.

Три екипе Хитне помоћи из Кањиже указале су помоћ избеглицама, након што је мађарска полиција бацила сузавац и употребила водене топове на граничном прелазу "Хоргош 2".

Више од 300 људи је повређено, а лекари Хитне помоћи кажу да су се избеглице се углавном жалиле на последице сузавца и посекотине.

Када је мађарска полиција употребила сузавац избеглице су бежећи падале и онесвешћивале се.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво