Додик: Расветлити све злочине

Моја изјава о случајевима "Маркале" и "тузланска Капија" била у функцији позива да се дође до истине о злочинима, рекао Милорад Додик и додао да сви злочини треба да буду расветљени. Општина Тузла поднела кривичну пријаву против Додика.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сви злочини почињени током рата у БиХ морају бити расветљени и да сви они који су их починили морају одговарати за то, без обзира на нацију и веру, а потрага за њима треба да траје све док су живи.

Реагујући на критике због његове недавне изјаве да су случајеви "Маркале" и "тузланска Капија" инсценирани, Додик је рекао да је та изјава била у функцији позива да се дође до истине о злочинима и процесуирања стварних извршилаца.

Правобранилаштво општине Тузла данас је саопштило да је поднело кривичну пријаву против премиијера РС Милорада Додика због, како су навели, његових увредљивих изјава везаних за страдање цивила на "тузланској Капији" и сарајевским "Маркалама".

Пријава је поднета кантоналном тужилаштву Тузле, Окружном тужилаштву Бијељине и Тужилаштву БиХ.

Додик наводи да му није познато који део тога става не одговара онима који су због те изјаве поднели пријаву - да ли онај о расветљавању злочина или о починиоцима.

"Ако је свима стало до истине и правде, а сви се куну да јесте, зашто се онда не дозвољава да до те истине и дођемо", наводи Додик и подсећа да је позивао и међународни тим стручњака да изврши независну експертизу оба поменута случаја.

"Какав год налаз буде, ми ћемо га прихватити. Али, нисмо више спремни да прихватимо истину по принципу: Ми знамо шта је истина, а ваше је само да признате кривицу", поручио је Додик.

Премијер Републике Српске је запитао да ли је забрањено говорити о налазима вештака, анализама балистичара и других стручњака који су, како је навео, изнели озбиљне сумње у догађаје на поменутим местима.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво