Читај ми!

Вехабије из БиХ позивају у џихад у Сирију

Објављен нови снимак наводних вехабија из БиХ који учествују у сукобима у Сирији против режима Башара ел Асада и које позивају омладину да им се придужи у "џихаду на Алаховом путу", преноси портал Klix.ba.

На интернету је објављен још један снимак вехабија, наводно из Босне и Херцеговине, који учествују у сукобима у Сирији против режима Башара ел Асада и који позивају омладину да им се придужи у "џихаду на Алаховом путу", пренео је сарајевски портал Klix.ba.

"Позивам омладину да се одазове џихаду на Алаховом путу, јер би препричавање прича које су дошле до наших ушију о злостављању и силовању муслиманки заиста би трајало сатима", рекао је један од тројице мушкараца на снимку.

Он је причао и о злостављању муслимана у нади, како је истакао, да ће та прича "преокренути срца муслимана и довести их у џихад на Алаховом путу", пренео је портал Klix.ba.

Маскирани мушкарац на снимку позива муслимане да се врате вери истичући да је "вера џихад на Алаховом путу и да нису пред Алахом исти они који се боре и они који седе".

Како се подсећа, поједини медији су недавно објавили да је у БиХ све више припадника вехабијског покрета који долазе с намером да ангажују "џихадисте" за рат у Сирији. У БиХ улазе нелегално, а ангажују вехабије из те земље, из Санџака и са Косова.

Недавно је објављено и да је вечина "ратника" из БиХ део злогласног фронта Ал Нусра, који Сједињене Америчке Државе повезују с терористичком организацијом Ал Каида.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво