Читај ми!

Зашто сам беби за први рођендан отворила имејл налог

Све је теже отворити имејл са корисничким именом које неће садржати бројеве, цртице и специјалне карактере. Ако је тако сада, како ће тек бити за десетак година? Зато сам решила да својој беби отворим имејл налог. Чак и ако га он никада не буде користио, имаће у њему својеврсну архиву успомена – од маме за сваки рођендан добити поруку.

Како се ближио први рођендан мом детету, осећала сам све већи притисак - морам да му купим поклон који ће надмашити остале. Међутим, то је било немогуће, јер су баке, деке и тетке поставили превисоке стандарде.

Због тога смо супруг и ја размишљали "изван кутије" и решили да уложимо у будућност.

Договорили смо се да му сваке године уплатимо новац на штедни рачун, који ће дете моћи да подигне када напуни 18 година.

До тада ће се, ваљда, сакупити нека пристојна сума, да може нешто конкретно да купи, или да негде отпутује.

Отворили смо му и имејл.

Шта ће беби имејл?

име.презиме 

Једна од технички најлакших ствари које можете учинити на интернету је отварање имејл налога. То је, истовремено, и нужан корак ако желите да имате налог на друштвеним мрежама, или, пак, да вам андроид телефон буде функционалан.

Било како било, свако данас мора да има мејл.

Ипак, ако сте недавно покушавали да отворите нови имејл налог, вероватно нисте могли да изаберете корисничко име које би се састојало само из вашег имена и презимена (осим ако као ја имате два презимена).

Пре петнаестак година, када сам отворила свој први имејл, који и данас користим, то није било проблем, можда је само нека Јелена Петровић или Петар Јовановић морао мало више да се потруди.

За десетак или више година, када моје дете буде хтело или морало да отвори налог, сигурно неће моћи да има корисничко име по том златном стандарду. Знам, јер сам проверила, не може ни данас. Не може ни презиме.име. Ни имепрезиме. Ни презимеиме. Ни име-презиме. Ни презиме-име.

На крају сам успела да нађем релативно срећно решење, без употребе године рођења, што је код нас, из неког разлога, популарно. 

Које су препоруке за избор корисничког имена

Oпште препоруке за избор корисничког имена су да се састоји од имена и презимена, јер су кратка, лако се изговарају и лако се памте. Можете да пробате и са иницијалима, уместо пуног имена.

У сваком случају, не би требало да садрже бројеве и специјалне карактере, осим тачки, доњих и средњих црта. Такође, не би требало да се користе придеви и надимци.

Можете додати и мр.име.презиме или мрс.име.презиме, или др.име.презиме. 

Треба проверити и да ли је можда корисничко име које желите слободно на некој другој платформи, ако није на Gmail-у, можда јесте на Yahoo или, на пример, Outlook експресу. 

Зашто је битно корисничко име

Имате могућност да отворите фактички неограничен број имејл адреса, а бар једна би требало да има професионално корисничко име - због слања порука наставницима, професорима, потенцијалним послодавцима.

То корисничко име говори о вама, нарочито ако је лоше осмишљено и можете деловати неозбиљно ако пошаљете имејл, или, пак, неко неће ни узети вашу пријаву за посао у разматрање.

Мени је то као када неко пошаље биографију послодавцу, а у њој кропована фотографија. Једноставно не иде.

Можда моје дете не буде никада користило овај имејл, али ја ћу га искористити да му сваке године пошаљем поруку са најлепшим и најсмешнијим фотографијама и снимцима. Биће то и својеврсна архива успомена. 

Међутим, моја беба се сигурно ове године неће обрадовати томе што има имејл са професионалним корисничким именом, па ни парама на рачуну. Зато ми не гине да поново купим неку играчку. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво