Страначка реаговања на резултате избора

Након објављивања резултата локалних избора у Београду, уследила су реаговања странака и личности који су на њима учествовали.

Коалиција "Доста је било-Двери" оценила је да су данашњи избори за Скупштину града Београда "најпрљавији и најнерегуларнији" од када је на власти Српска напредна странка.

Први на листи коалиције ДЈБ-Двери Војин Биљић рекао је новинарима у изборном штабу да су избори били пуни неправилности, насиља, бирача са лажним личним картама и бирачима довођеним са стране да гласају.

Кандидат за одборника из редова Двери Срђан Ного навео је да готово да није било бирачког места у Београду испред којег нису примећени, каже, активисти СНС, чак и високи функционери са списковима како разговарају са бирачима или их доводе.

"На великом броју бирачких места је нарушена тајност гласања злоупотребом мобилних телефона. Пописивали смо током целог дана те неправилности, било је чак вербалних и физичких сукоба са активистима СНС, много тога је објављивано на друштвеним мрежама", нагласио је Ного.

Додао је да је коалиција послала званичан захтев Градској изборној комисији да изврше увид у бирачки материјал.

Председник Двери Бошко Обрадовић је, реагујући на Твитеру на резултате београдских избора, оштро критиковао аналитичаре из Цесида и Ипсоса.

Бели: Само лагано, настављамо даље

Према прелиминарним резултатима избора за Скупштину града Београда, листа "Љубиша Прелетачевић Бели - Зато што волимо Беловград" освојила је мање од три одсто гласова, а Лука Максимовић, доскора познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, је рекао да су то резултати само са неких бирачких места, те да очекује бољи резултат.

"То су резултати само са неких бирачких места где се наводи да смо освојили 2,8 одсто гласова. И даље смо позитивни. Само лагано, нисмо ми ни очекивали да ћемо одмах добити резултат од седам одсто, али сад ће да се догоди нагли раст тако да шта год да се деси ми настављамо даље", рекао је Максимовић за Танјуг у изборном штабу "Љубиша Прелетачевић Бели - Зато што волимо Беловград", у клубу "Гаража" у Београду.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво