Вучић: Људи показали да желе наставак промена, а не задуживања

Председник Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је данас био добар дан у више градова у Србији, те да су грађани на миран и демократски начин бирали своје представнике. Најбољи резултат СНС-а у Београду до сада, рекао је Вучић.

Показало се демократско лице наше земље, упркос бројним претњама и притисцима многих да ће тај процес урушити, рекао је Вучић на прес-конференцији у изборном штабу СНС-а након одржавања београдских избора.

Навео је да су листе које предводи та странка, поред Београда, освојиле већину и на локалним изборима у Бору, Аранђеловцу и Севојну.

Навео је да је листа "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" освојила више од 45 одсто гласова у Београду, што је, додао је, најбољи резултат који је СНС икада процентуално освојио, више него на председничким изборима. 

"Хвала Београђанима, који више поштују резултате рада него кампању мржње и који су показали да је најбоља кампања оно што оставите иза себе. Људи су показали да желе наставак промена, а не наставак задуживања. Овај резултат инспирисаће још промена", нагласио је Вучић.

Каже да "ову победу није било лако остварити зато што смо се суочавали са бројним триковима и прљавом кампањом неистина".

"Али људи су показали да су то умели да препознају. Уверен сам да ће Србија пружити подршку пројектима", напоменуо је лидер напредњака.

Вучић je приметио да се неке листе, попут Јеремића и Јанковића, који су, каже, заједно на председничким изборима освојили 30 одсто, сада добиле 18 одсто и тиме се хвале.

"Ја им честитам", навео је лидер напредњака уз напомену да је разлика у проценту између, како је рекао, "нас и њих – 30 одсто".

"СНС има апсолутну већину" 

У овом тренутку, каже Александар Вучић, СНС чак и сам, без партнера, има апсолутну већину у Београду.

"Ми ћемо дати све од себе да се пројекти остваре – метро, станови, 'Београд на води'", навео је Вучић.

Лидер СНС-а захвалио је свим људима на листи "Зато што волимо Београд", који су, каже, Београд ставили изнад политике.

"Сви они ће бити укључени на различите начине и биће посвећени подршци грађанима Београда. Импресиониран сам бројем гласова из приградских општина, а СНС је био убедљив и на Новом Београду", истакао је лидер напредњака.

Било је време да људима који су чекали да се дочепају касе покажемо да радом и љубављу према Београду можемо да их победимо, а не претњама, поручио је Вучић.

"Кажу – мало времена ће им бити потребно да ме смене, а неће да схвате да би имали двоструко бољи резултат да су се више бавили радом, а мање Вучићем", приметио је лидер СНС-a.

То и јесте њихов проблем, истакао је, што нису схватили да мржња не добија изборе и што су се борили против мене.

Гласање је, каже, протекло са најмањим бројем неправилности које, додаје, на прсте једне руке могу да се изброје. Напомиње да није било ниједног званичног приговора на ток и регуларност избора.

Грађани су показали, указао је, како се односе према свом граду, јер није било поцепаних билборда, мада, како је приметио, неким другима је дозвољено да воде негативну кампању, а нама ни да се у шаљивим спотовима на нешто осврнемо. 

"Ово је за нас обавеза више да се заједнички боримо и радимо у будућности, а за нас победа неће бити да кажемо нешто ружно о нашим противницима, већ да урадимо метро, веће плате, пензије и тиме ћемо се хвалити", навео је Вучић.

Према његовим речима, политика треба да се води на другачији и озбиљан начин, тако да свако ради свој посао.

Иако је Небојша Стефановић тражио да се иде на парламентарне изборе, Вучић је навео да он није био за то, напомињући да су први испод СНС-а добили 30 одсто мање гласова у Београду од СНС-а.

"Гласови се не добијају на Твитеру" 

Истакао је да је СНС пустио све новинаре у изборни штаб, за разлику од неких других листа.

"Не знам ко је кога пуштао, али ми смо пуштали све медије који могу да постављају сва питања. Мислим да је то демократски. Да смо ми урадили нешто слично, били бисмо на стубу срама", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

"Нека они забрањују новинарима, а онда ће причати да су неки други криви, а ми ћемо радити свој посао", рекао је председник СНС-а и напоменуо да код "Срба нема ништа горе него да неког не пусте да уђе у кућу".

Председник СНС-a осврнуо се на кампању на друштвеним мрежама опаском да неки који "живе" на Tвитеру мисле да се ту добијају и гласови и избори, али ти гласови, додао је, не "улазе" у кутију.

Неки су, каже, причали и да је у Београд дошло 200.000 људи да гласа и запитао: "Како је то могуће? Па, нису могли да дођу и кажу 'хоћемо да гласамо'."

Вучић је рекао да је сада свега осам до девет хиљада бирача више него што их је било на изборима 2014. године.

Одговарајући на питање новинара да ли ће СНС позовати СПС у градску владу, Вучић се нашалио контрапитањем: "Јел' то Дачић питао?"

"То ће одлучити људи са листе, ја немам ништа против", напоменуо је председник СНС-a.

Упитан за резултате листе Српске радикалне странке, Вучић је навео да би радикали прешли цензус да је председник СРС-а био кандидат за градоначелника.

"Шешељ није желео да ризикује, а другог кандидата, за којег нећу да кажем ништа лоше, људи не познају", навео је Вучић и додао да радикалима није база у Београду.

Што се Демократске странке тиче, Вучић сматра да су њихови бирачи помислили да гласом за другог могу да победе.

"Нису живели у реалном свету, отказали су лојалност својој странци, што ја не разумем, али то не значи да не поштујем то што је 18 одсто људи за то (листу Драгана Ђиласа) гласало – за најснажније упориште наших противника", рекао је Вучић.

"Жао ми је због њиховог дебакла", додао је Вучић.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара