Листе око СНС-а убедљиве на изборима у Севојну, Бору и Аранђеловцу

На локалним изборима у Севојну, Бору и Аранђеловцу, листе око СНС-а освојиле су највише гласова – 62,15 одсто у Севојну, 58,8 одсто у Бору и 60 одсто у Аранђеловцу.

23.15 – Како јављају дописници РТС-а, бирачи у Бору, Аранђеловцу и Севојну највише гласова указали су листама око СНС-а. Та партија је у Бору освојила 58,8 одсто, у Севојну 62,15 одсто и у Аранђеловцу 60 одсто.

22.00 – Листа СНС-а освојила је 62,02 одсто гласова у Севојну, 60,03 одсто гласова у Бору и 59 одсто гласова у Аранђеловцу, саопштио лидер СНС-а Александар Вучић на конференцији за новинаре. 

21.00 – У Аранђеловцу, Бору и Севојну пребројава се изборни материјал. Први прелиминарни резултати очекују се током ноћи.

20.00 – Затвoрена биралишта на изборима у Севојну, Бору и Аранђеловцу. Следи пребројавање гласова. 

У Бору је право гласа имало 43.838 становника који су бирали између осам листа за 35 одборника.

Према незваничним и непотпуним резултатима из штаба СНС-а, листа "Александар Вучић - Зато што волимо Бор" освојила је 58,8 одсто гласова.

На другом месту је коалиција ДС-ДСС, која има 16,22 одсто гласова. На трећем месту је коалиција ДЈБ-Двери са освојених 8,04 одсто. Цензус је још прешла и мањинска Влашка странка са 4,15 одсто освојених гласова. 

Цензус нису прешле остале четири листе које су учествовале на изборима: "Покрет за ново доба Бор - Зоран Петровић Петраш", "Гласам за омладину - Владимир Стојичевић", "Републиканска Странка - Republikánus párt - Дејан Милић" и "Одговорно и домаћински за Бор - Српска радикална странка - др Војислав Шешељ, Уједињена сељачка странка - Милија Милетић".

До 19 сати у Бору је гласало 52,8 одсто уписаних бирача.

Према извештајима са бирачких места, избори су прошли у фер и демократској атмосфери и није било озбиљнијих приговора који би имали утицаја на ток изборног процеса. 

У општини Аранђеловац 37.711 бирача са правом гласа бирало је 41 одборника између шест листа. 

Како јавља дописник РТС-а, гласање је протекло регуларно на свих 40 бирачких места.

На основу података СНС-а са обрађених 30 бирачких места, та странка освојила је 60 одсто гласова.

И на изборима пре четири године, Српска напредна странка однела је убедљиву победу у Аранђеловцу.

Према подацима Општинске изборне комисије, до 18 часова је у Аранђеловцу гласало 49,5 одсто бирача. 

Грађани су гласали за следеће листе: "Александар Вучић - Зато што волимо Аранђеловац - Српска напредна странка"; "Народ за бољи Аранђеловац - Драган Јовановић (Српска радикална странка - др Војислав Шешељ, Народни слободарски покрет, Боља Србија)"; "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија - Драган Марковић Палма", "Изабери Аранђеловац - ГГ Изабери Аранђеловац"; "ГГ Др Радосав Швабић - Прави пут"; "Заједно до победе - Демократска странка, Либерално демократска партија, Народна странка, Нова странка, Социјалдемократска странка - Слободан Јаредић".

На изборима у Севојну грађани су гласали на пет бирачких места, а право гласа имала су 5.882 грађанина. Они су бирали 15 одборника на нови четворогодишњи мандат.

Према прелиминарним резултатима, листа око СНС-а освојила је 62,15 одсто гласова, листа "Уједињени побеђујемо, за Севојно. За Србију" 9,27 одсто, листа "Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка" 3,44 одсто и листа "Српски покрет Двери" 3,78 одсто.

Излазност је била 64,78 одсто, а гласање је протекло без проблема.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара