Ђурић на трибини у Борчи: Младост у политици значи предност

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је младим мештанима Борче да је важно да имају самопоуздања и да учествују у политици јер, према његовим речима, младост у политици значи предност.

"Младост је оно што буди енергију Србије. Победом у Београду наставићемо да будимо и подижемо самопоуздање које Србији треба као насушни хлеб после свега што се у претходне три деценије десило", рекао је Ђурић на трибини СНС у Борчи.

Према његовим речима, Србија после много историјских неприлика и догађаја покренула путем развоја.

"Уверен сам да нашим радом, политичким и зивотним ангажовањем мењамо судбину Србије, а мењањем судбине Србије мењамо појединачне судбине, и тако правимо своје место у сутрашњици какву бисмо желели да имамо - а то је Србија која води рачуна о младима, чува и негује традицију, идентитет и писмо", казао је Ђурић.

Према његовим речима, одговорност СНС је да окупљање Србије које је "окупљање за опстанак" настави, јер је Србија, захваљујући председнику Александру Вучићу почела да се "вади из економског глиба".

"Од Хоргоша до Београда нема фабрике на чијем отварању председник Србије није био", нагласио је Ђурић и додао да је то важно, јер је доказ да СНС води "озбиљну политику и да има идеје".

"Листа Александра Вучића значи напредак и развој"

Ђурић је раније данас у разговору са грађанима насеља Раковица рекао да су предстојећи избори у Београду избори за будућност читаве Србије и да одговорна политика коју спроводи СНС неће дозволити повратак у прошлост, као и да ће се борити за будућност и опстанак младих у Србији.

Ђурић је истакао да је Београд мотор развоја целе Србије, те да се неће дозволити да државу пустоше и разарају они који поново вребају прилику да се домогну власти и наставе са погубном економском политиком.

''Због тога развој Београда мора да се настави. Наша је обавеза и дужност да 4. марта у што већем броју подржимо наставак развоја града који је у претходне четири године смањио последице разорних резултата претходне власти'', поручио је Ђурић.

Младеновић и Грбовић: Брига о младима наш главни задатак

Кандидати за одборнике са листе "Александар Вучић-Зато што волимо Београд" Андреја Младеновић и Горан Грбовић разговарали су са грађанима општине Обреновац којима су поручили да је главни задатак тог тима да младима обезбеде услове да заснују породице и остану у Србији.

Андреја Младеновић истакао је да општина Обреновац има један од најбољих програма за младе, а посебно за најмлађе суграђане, наводећи да је општина обезбедила средства да сви ученици од првог до четврог разреда бесплатно иду на рекреативну наставу.

Младеновић је додао и да општина финансијски помаже све спортске клубове на територији општине Обреновца како би деци било омогућено да бесплатно тренирају.

"На тај начин усмеравамо младе да се баве спортом и рекреацијом и да заволе здрав живот јер ће тако бити бољи и квалитетнији људи", истакао је Младеновић.

Према његовим речима у последње четири године много је улагано у инфраструктуру свих градских општина, а на примеру општине Обреновац показано је како уједињени могу да обнове и спасе оно све што је било оштећено и угрожено у поплавама 2014. године.

Нагласио је да је сарадња града Београда и општине Обреновац на највишем нивоу.

Весић најавио изградњу вртића за око 400 деце

Кандидат за градског одборника Горан Весић, посетио је у оквиру изборне кампање, месну заједницу "Бранко Радичевић" у Лазаревцу, где је разговарао са грађанима и најавио нове пројекте међу којима и изградњу вртића за око 400 малишана.

Наводећи да је у тој месној заједници већ урађено неколико ствари, Весић је поменуо асфалтирање две улице - Вука Караџића и Валандовскe.

Како је додао, план је да током ове године Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда изради пројекат канализације.

''Онда ћемо видети да следеће године обезбедимо средства за извођење радова на канализацији. Осим тога, овде је проблем и топлификација на чему ћемо радити заједно са општином. Наставићемо асфалтирање улица јер општина има новца који добија од Града. Немају новца да асфалтирају све улице, али имају довољно да за оне које су најважније, рекао је Весић.

Најавио је да ће поред Основне школе ''Кнез Лазар'' бити изграђен вртић монтажног типа површине око 800 квадратних метара.

Капацитет вртића биће око 400 места, прецизирао је Весић и нагласио да на тај начин у Лазаревцу више неће постојати листа чекања за место у обданишту.

Љајић: Србији потребан демократски устав

Председник СДП Србије Расим Љајић је са кандидатима за одборнике за Скупштину града Београда на Земунском кеју положио цвеће на споменик Димитрију Давидовићу, творцу Сретењског устава и поручио да је Србији потребан нови демократски устав.

"На овај начин хтели смо да се подсетимо људи који су својим идејама и својим делима очито били испред времена у којем су живели. Имајући у виду чињеницу да је Сретењски устав у то време био слободоуман, демократски, напредан акт, један од првих устава у Европи и свакако први модерни устав Србије и први устав такве врсте на простору Балкана, ми желимо на овај начин да пошал?емо поруку о важности првог највишег акта за једну земљу", рекао је Љајић.

Како је саопштено из СДПС, Љајић је казао да је Србији сада потребан нови демократски устав.

"Потребан је један здрав темељ за нашу кућу која се зове Србија. Србији је сада потребан нови демократски устав до кога ће се доћи кроз демократску дебату у једној демократској атмосфери са циљем да се оствари што већи степен сагласноти по могућству консензуса како се тај устав не би мењао сваких десет година у зависности од дневно политичких интереса и од тога ко је у том тренутку на власти", рекао је Љајић.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво