Удружење избеглих Срба: Малиновић да се стиди

Удружење избеглих, расељених и досељених Срба Бачка Паланка саопштило је да генерал Срето Малиновић треба да се стиди својих речи пошто је његова изјава једнака изјави да су за Холокауст над Јеврејима криви борци против фашизма, а не фашисти или да су Србе са КиМ протерали Срби који су КиМ бранили, а не терористи из УЧК и НАТО.

Из Удружења су реаговали на јучерашње саопштење ДС-а у коме се наводи да је Малиновић, који је одборнички кандидат коалиције "Да ослободимо Београд", изјавио да Крајишници не треба да дозволе да их још једном изманипулишу "исти они који су их укрцали на тракторе и распутили свугде по свету".

"Крајишки Срби добро памте ко их је током 'Олује' протерао са вековних огњишта и јако добро знају да су то биле усташе, потомци истих оних који су их убијали и протеривали и пола века раније", наводи се у саопштењу Удружења избеглих, расељених и досељених Срба.

Како кажу, то што је рекао Малиновић никада за свој народ не би изговорио неки Хрват, али он за свој јесте и то зарад ситних политичких поена.

"Оно што је најстрашније јесте, да уопште није случајно што Малиновић то изговара у тренутку када хрватске усташе траже извињење од Александра Вучића, те Малиновић тако даје оправдање усташама за сво зло које су починили и окривљује Србе да су сами себе протерали их Хрватске. Ако имаш још и мало образа стиди се Малиновићу", закључује се у саопштењу.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво