Обрадовић: Зауставићу пљачку народа и државе

Председнички кандидат Бошко Обрадовић поручио је вечерас да ће "зауставити велику пљачку народа и државе".

Представљајући се на РТС-у, Обрадовић је рекао да Србија не треба да иде у ЕУ и НАТО и да стратешки партнер треба да буде Русија.

Обрадовић се јавно обавезао да ће у року од 180 дана од ступања на дужност председника испунити десет обећања и најавио да ће поднети оставку, уколико то не учини.

Обећао је да ће поставити координатора служби безбедности који ће омогућити да сви сакривени докази о извршењу кривичних дела угледају светлост дана и поручио да ће они који су то сакривали бити кажњени.

Каже да ће донети Закон о испитивању порекла имовине политичара и тајкуна, као и измене Кривичног законика, којима ће се пооштрити казне за функционере који учине кривично дело.

Обрадовић се обавезао да ће донети лекс специјалис којим ће презадужени грађани бити заштићени, те да ће прекинути преговоре о КиМ и вратити их под окриље УН.

Додаје да ће онемогућити странцима да купују земљиште, а поништиће, каже, бриселске споразуме, као и Закон о "Београду на води" и о умањењу пензија.

Захтеваће од премијера, министара, држваних службеника, судија и тужилаца да потпишу оверену изјаву где ће имовином гарантовати савесно обаваљење посла.

Покренуће проверу диплома у јавном сектору и поставити гувернера који ће радити у интересу грађана.

Тврди да је сваки грађанин у претходних десет година "опљачкан" у износу од 25.000 евра, односно једна четворочлана породица 100.000 евра.

"Сада је прилика да зауставимо пљачку и да то уложимо у пољопривреду, привреду, плате и пензије, да живимо као људи", поручио је он и најавио формирање антикорупцијског тима и кривично гоњење свих "који су нас опљачкали у задњих 27 година".

Каже да грађане пљачкају банке са највећим каматним стопама, страни инвеститори, тајкуни, а највише "страначки паразити".

Лидер покрета Двери сматра да Телеком, ЕПС, Аеродром, извори пијаће воде и лековите бање морају остати у "нашим рукама" и бити фактор економског развоја.

Подржаће, каже, ИТ сектор и додао да жели да засутави одлазак младих из земље.

"Свака породица мора бити заштићена и да има макар један сигуран приход. У Србији нико не сме да умре од глади и зиме", рекао је Обрадовић и додао да треба подржати младе брачне парове и решити им стамбено питање, а онима који желе да живе на селу дати подстицаје.

Поручио је да ће бити глас свих здравствених и просветних радника и да ће радити на побољшању њиховог материјалног положаја. Такође, рекао је да му, ако постане председник, саветници неће бити Бил Клинтон и Тони Блер, већ домаћи стручњаци.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво