РИК: Злонамерне тврдње о наводним плановима за изборну крађу

Републичка изборна комисија је у редовној комуникацију са Мисијом ОЕБС у Приштини како би се гласање на предстојећим председничким изборима спровело на безбедан и законит начин, изјавио је председник РИК-а Владимир Димитријевић, који је као злонамерне оценио тврдње о наводним плановима за изборну крађу.

Димитријевић наводи да је такав модел сарадње РИК-а и ОЕБС-а за спровођење гласања на КиМ успостављен још 2012. године, да је добро разрађен и подразумева присуство представника ОЕБС-а на сваком бирачком месту и контролу над изборним материјалом у сваком тренутку, како би се заштитило Уставом гарантовано изборно право свих грађана на КиМ.

Он је као злонамерне оценио тврдње о наводним плановима за изборну крађу, када се има у виду да ће на сваком бирачком месту, уз представнике ОЕБС, бити присутна и двотрећинска већина чланова бирачких одбора из реда парламентарне опозиције.

Они имају право и обавезу да спроводе гласање на бирачком месту, као и да прате транспорт изборног материјала после гласања, а о њиховој безбедности ће се, као и до сада, старати ОЕБС, рекао је Димитријевић.

"Имајући у виду досадашњу одличну сарадњу са ОЕБС на Косову и Метохији, нису ми јасне изјаве и ставови изнети у медијима, у којима се изражава сумња у непристрасност међународне организације каква је ОЕБС", навео је Димитријевић у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво