ЛДП: Тужилаштво треба да реагује на Шешељеве изјаве

Либерално-демократска партија позвала је тужилаштво да реагује и испита сва сазнања Војислава Шешеља и његову евентуалну умешаност у припрему атентата на покојног премијера Зорана Ђинђића.

У саопштењу ЛДП-а су Шешељeви наводи - да би у случају победе на председничким изборима помиловао Звездана Јовановића - оцењени као величање убица Зорана Ђинђића, што за ЛДП представља опасну изјаву, која не сме проћи без осуде и реакције свих институција и председничких кандидата у Србији.

Шешељ, како се наводи, деценијама води своје ратове, који се завршавају у крви и до данас није престао да напада све оне који су му се икада супротставили, и поред тога што неки од њих данас не могу више да му одговоре.

"Убиство Зорана Ђинђића и његова жртва, као и суђење његовим убицама, не сме бити релативизовано због Шешељеве кампање коју води и скривене намере многих преживелих остатака злочиначког удружења, који отворено пружају подршку сваком изливу мржње према Зорану Ђинђићу и његовој визији Србије, која им је увек и била највећи проблем", наводи ЛДП.

Та партија сматра да Шешељ "није само један од њихових гласноговорника, већ једна опасна појава" која мора коначно да одговара пред судовима ове земље.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво