ДСС и Двери: На поновљеним изборима освојили смо 25 одсто гласова

Председник покрета Двери Бошо Обрадовић изјавио је да је коалиција Двери и Демократске странке Србије (ДСС) на поновљеним изборима на 15 места у Србији освојила 25 одсто.

"Желим да честам свим грађанима Србије који су се изборили против изборне крађе, који су освојили више него што смо сви заједно као опозиција освојили 24. априла", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

Обрадовић је додао да председник Српске напредне странке Александар Вучић није поменуо два бирачка места на којима су поновљени избори - а то су Ужице и Нови Београд, где је коалиција ДСС-Двери освојила 40 одсто гласова, односно цела опозиција више од 50 одсто гласова.

"Срећа је дошла у Србију, срећа улази у Скупштину Србије", рекао је Обрадовић и додао да ће опозиција ускоро представити свој извештај о изборној крађи.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић казала је да је опозиција победник избора, јер се ујединила око слободе и правде.

"Ови избори донели су две новине, ми смо се у опозицији ујединили око слободе и правде, а донели су још једну новост, видимо нови брак, само тајни између Српске напредне странке и радикала. Као председница ДСС желим да кажем да сам срећна што смо успели да сачувамо ДСС упркос ужасним ударима које смо трпели у последњих годину и по дана и да смо ДСС вратили у парламент", рекао је Рашковић Ивић.

Рашковић Ивић и Обрадовић изразили су захвалност представницима опозиционих партија који су им пружили подршку пред поновљене изборе.

Председник Демократске странке (ДС) Боја Пајтић негодовао је јер ни овог пута резултате није саопштила Републичка изборна комисија већ Александар Вучић.

"То говори о томе да у овој земљи не постоји владавина права, ни подела власти, ни РИК, већ само један човек. Стратешки циљ је био да повећа број посланика и да уништи ДС. Сада има 27 посланика мање и осим ДС-а добио је још две опозиционе групе", рекао је Пајтић.

Он је казао да је на поновљеним изборима није победила опозиција, већ грађани који су "гласали против диктатуре Александра Вучића".

"Вечерас јесте почетак краја Александра Вучића. Бићемо спремни да спречимо крађу каква се догодила на овим изборима. Нећемо стати на утврђивању истине и није нас ниједан амбасадор учио како да се боримо за своје гласове, јер амбасадори неће живети у нашој земљи, већ ће наша деца живети у овој земљи. Данас су грађани Србије рекли "Доста је било", да желе срећу, да желе праведну Србију", рекао је Пајтић.

Председник покрета Доста је било Саша Радуловић рекао је да би овакав изборни резултат био и да избори у редовном термину 24. априла нису покрадени.

Радуловић је рекао да је Вучић сада веома рањив јер има смо 98 посланика. "То се дешава када расписујеш изборе, када време није", поручио је Радуловић Вучићу.

 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво