Читај ми!

Дачић: Гласајте за себе

Посао оних који покушавају да униште коалицију СПС-ПУПС-ЈС је узалудан, каже лидер социјалиста Ивица Дачић на митингу у Нишу. Дачић је позвао оне који су некада гласали за СПС да то поново учине.

Председник СПС-а Ивица Дачић поручио је да је улазудан и Сизифов посао оних који покушавају да униште коалицију СПС-ПУПС-ЈС и позвао грађане да му "дају велику моћ да освоји што више мандата како би решавао њихове проблеме".

"Немојте да губите време да радите Сизифов посао и да радите нешто што је немогуће - да уништите ову коалицију", рекао је Дачић на завршној конвенцији у Нишу.

Рекао је да разлог за то што се СПС после 5. октобра "уздигао као Феникс из пепела" није због руководства странке, већ због неуништивости идеја.

"Ја ћу гласати за вас, а од вас тражим да гласате за себе. То значи да ћемо ми имати највећи број гласова", рекао је Дачић и додао да очекује милион оних који ће подржати коалицију коју води на изборима у недељу.

Грађане је упозорио да ће странке после избора заборавити све што су причале у кампањи и да ће онда доћи време усвајања нових закона, време кад ће се одлучивати да ли ће бити отпуштања радника и на чију штету ће се ти закони мењати.

"Не треба ми ваш глас за фотељу, већ да би не бисте остали без посла, да бисте могли да школујете децу, да се лечите бесплатно, да борци не буду обесправљени", истакао је лидер социјалиста.

Позвао је оне који су некада гласали за СПС да то поново учине и подсетио да је странка коју води пре 2000. године имала милион и 700 хиљада гласова, а пре две године 560.000 гласова.

"Ми смо чудо, ми смо преживели 5. октобар. Не могу да се накају што нас нису почистили, били смо на ђубришту политичке историје, али смо устали као Феникс јер смо неуништиви, не само због руководства већ због идеја", рекао је Дачић и додао да могу да наставе да га вређају и понижавају, али да ће се у недељу видети ко ће се радовати.

"Основно је правило - ко другоме јаму копа, знате ко у њу упада, али доста је Србији јама, ја не желим да се такмичим у рвању по блату јер смо онда сви укаљани. Ја не желим да говорим да сам лошији од вас, ја хоћу да будемо бољи, да би земља била боља и наша деца живела боље", навео је Дачић.

Према његовим речима, кад је јуче рекао да је клађење на коалицију СПС-ПУПС-ЈС "сигурица", кладионице су одмах обуставиле уплату на њих јер су видели да су потценили снагу те коалиције.

"Који год проценат да нам дају, ићи ћемо изнад тога, јер снага народа не може да се заустави", поручио је Дачић.

Заменик председника ПУПС Милан Кркобабић поручио је да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС наставити да се бирине о пензионерима и поновио да ће се они залагати да "пензије прате плате".

"За оне чије су пензије мале, обезбедили смо 13. пензију. И војним пензионерима кажемо да ће сва њихова потраживања бити измирена", рекао је Кркобабић и додао да ће та коалиција да се брине и о запосленима.

Према његовим речима, у Србији нема вишка запослених, већ мањка посла и истакао да су у нашој земљи вишак само политичари.

Председник ЈС Драган Марковић позвао је грађане да гласају за оне чија дела говоре за њих и који имају резултат, а то је, како је рекао, коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

Марковић је позвао грађане да гласају за оне који, како је нагласио, неће смањивати плате докторима и професорима.

"Обећавамо да ћемо довести нове инвеститоре - знате колико сам их довео у Јагодину. Обећавам индустријском Нишу да ћемо и овде да запалимо олимпијску индустријску бакљу, да помогнемо пољопопривредним произвођачима", рекао је Марковић, који је навео да је из Ниша за 10 година отишло 9.000 људи и да се може догодити да, уколико се тај тренд настави, за 10 година у Нишу не остане ни 50.000 људи.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво