Читај ми!

Тадић: Коме је лоше нека гласа за НДС

Сви којима је добро нека остану код куће или гласају за владајућу коалицију, али они који сматрају да Србија заслужује боље треба да изађу на изборе и да ми дају подршку, изјавио је лидер НДС-а Борис Тадић.

Председник Нове демократске странке Борис Тадић поручио је да је Србија на економској странпутици и да јој у годинама које долазе, уколико се тај тренд не промени, прети нестабилност и поништавање онога што је у прошлости постигнуто на плану нормализације друштва.

Тадић је на завршном предизборном скупу у Београду истакао да је сваки његов политички акт помирења и извињења у прошлости био у функцији боље будућности грађана, која је данас стварност јер у српском друштву нема више агресије и хушкања, већ преовладава демократско сучељавање идеја.

То, међутим, према Тадићевим речима, не значи да Нова демократска странка и партије које су са њом у коалицији могу да допусте да Србија буде дата у руке онима који не умеју да управљају државом и који немају визију како да грађанима гарантују бољу будућност.

"На овим изборима одлучује се о томе како ће Србија живети у наредне четири године, да ли ће плате бити као ове године ниже шест одсто, да ли ће падати инвестиције, да ли ће Србија ићи у нова задуживања, да ли ће Србија ићи у економски суноврат", упозорио је Тадић.

Како је истакао, сви којима је добро нека остану код куће или гласају за владајућу коалицију, али они који сматрају да Србија заслужује боље треба да изађу на изборе и да му дају подршку.

"Сви они који су задовољни својим животом данас, они немају за шта да се брину и тако ће им бити у будућности, али сви они који знају да им је лошије него што је било и да треба да планирају сигурну будућност за децу морају да изађу на изборе и гласају за листу број 11, за листу људи који су највећи део свих путева и мостова у Србији протеклих година сами градили", казао је Тадић.

Он је упозорио да у садашњим околностима, када сваком трећем детету у Србији прети сиромаштво, и када је раслојавање толико да је однос двадесет одсто највиших плата у Србији и свих осталих девет према један, нико нема право да живи у угодности и буде равнодушан према ономе што се догађа у друштву.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак признао је да чланови ове коалиције не мисле сасвим исто, али је то, како је истакао, боље од једноумља.

"Једино што је горе од једноумља јесте јадноумље - а то је оно што је у Србији данас", рекао је Чанак.

Председник странке Заједно за Србију Душан Петровић истакао је да одлазећа Влада Србије не би пала да је имала јасан план шта да ради са економијом, и констатовао да је увођење солидарног пореза најбоља илустрација њене неспособности.

"За неколико година када смо доносили одлучујуће одлуке, направљена је за Србију суштинска ствар. Борис Тадић је помирио Србију и довео је до консензуса да иде у Европу, али од тог консензуса слабе ће вајде бити ако будемо ишли уназад", рекао је Петровић.

Кандидат НДС-а за градоначелника Београда Борис Ранковић упозорио је бираче да не наседају на нереална обећања неодговорних политичара, већ да гласају за оне који су делом доказали да умеју да стварају бољитак.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво