Пронађена и друга црна кутија

У Атлантском океану пронађена и друга црна кутија Ер франсовог авиона, који се срушио 2009. године. Тада је страдало 228 путника и чланова посаде.

Нађена је и друга црна кутија авиона компаније Ер франс који се 2009. године срушио у Атлантски океан, одневши у смрт 228 путника и чланова посаде, саопштено је у Паризу.

У недељу, готово две године после несреће, на дну оекана, 3.900 метара испод површине, нађена је прва црна кутија - која снима податке о лету и раду кључних уређаја авиона, а данас и друга - која снима разговор пилота.

Две црне кутије могле би да расветле узрок несреће авиона који се 1. јуна 2009. године срушио по олуји током лета Рио де Жанеиро-Париз.

Француски Истражни биро саопштио је јуче да је прва црна кутија добро очувана и да би се из података забележених у њој могао открити узрок пада авиона.

Очекује се да из океана буду извађени други делови авиона, вероватно пилотска кабина.

Истрага је кренула у новом правцу марта ове године, када је француски судија поднео оптужницу против Ер Франса и произвођача авиона Ербаса, за убиство из нехата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво